Broschyrer

29 mar 202229 mar 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubbens broschyrer och presentationer att ladda ner eller beställa hem.

Du är välkommen att ladda ner våra broschyrer direkt eller beställa dem via formuläret längst ner på sidan. Broschyrerna är gratis. Vid beställning av större antal debiteras expeditionsavgift och porto (material om tjänstehund skickas utan kostnad).

Våra broschyrer

Välkommen till Svenska Brukshundklubben

En broschyr för blivande och nyblivna medlemmar. Om hur du blir medlem och om våra verksamheter med utgångspunkt i våra fyra ben: kurs, tävling, tjänstehund och avel/mentalitet. A5, 8 sidor

Ladda ner

Välkommen Till SBK

Bildtext: Välkommen till Svenska Brukshundklubben

Vår vän hunden

Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. A5, 8 sidor.

Vår Vän Hunden

Bildtext: Vår vän hunden

Aktiviteter för dig och din hund

Brukshundklubben erbjuder många olika aktiviteter, bl a kurser, tävlingar och prov inom ett flertal grenar. Broschyren ger dig som vill aktivera din hund eller gå kurs en rad matnyttiga uppslag. A5, 12 sidor.

Aktiviteter för dig och din hund

Bildtext: Aktiviteter för dig och din hund

Avtalsinstruktör

De klubbar som anlitar avtalsinstruktörer har möjlighet att hålla fler kurser och öka medlemsantalet. Information till klubbar som funderar på att anlita avtalsinstruktörer och för instruktörer som vill bli avtalsinstruktör inom Brukshundklubben. A5, 4 sidor.

Avtalsinstruktör

Bildtext: Avtalsinstruktör

Tjänstehund

Räddningshund

Information för dig som är intresserad av räddningshund om räddningshundar, utbildningar, att vara hundförare och instruktör. A5, 4 sidor.

Räddningshund

Bildtext: Räddningshund

Patrullhund

Information för dig som är intresserad av att utbilda dig och din hund till patrullhund. A5, 8 sidor.

Patrullhund

Bildtext: Patrullhund

Hundtjänstskolan

Information om att bli och vara hundtjänstpersonal i försvaret. A5, 4 sidor.

Hundstjänstskolan

Bildtext: Hundtjänstskolan

Assistanshund

En assistanshund är ett stöd och en hjälp i vardagen för personer med funktionsnedsättningar. Här får du veta mer om assistanshunden och vad som krävs för att utbilda den.

Assistanshund

Bildtext: Assistanshund

Mentalitet

Kom närmare din hund

Om du vet hur din hund reagerar i olika situationer, kan du leda och stödja din hund på bästa sätt och bygga en trygg relation med din hund. I den här broschyren kan du läsa mer om hundars mentalitet och hur Brukshundklubben jobbar med hundars mentalitet.

Kom Närmare Din Hund

Bildtext: Kom närmare din hund

Mentalbeskrivning hund (MH)

Information om hur mentalbeskrivning hund (MH) går till och hur den hjälper hundägare, uppfödare och forskare. A5, 8 sidor.

Mentalbeskrivning

Bildtext: Mentalbeskrivning hund (MH)

Mentalbeskrivning valp (MV)

Folder om mentalbeskrivning för valpar som vänder sig till uppfödare. A5, 4 sidor.

Mentalbeskrivning Valp

Bildtext: Mentalbeskrivning valp (MV)

Mentaltest

Folder om mentaltest som är en del av korningen och riktar sig främst till våra brukshundraser. A5, 4 sidor.

Mentaltest

Bildtext: MT för brukshundraser