Fotograf Magnus Fröderberg

Tips om nya SBK tävling

03 apr 202403 apr 2024

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Här har vi samlat lite information som ska underlätta för dig att logga in på nya SBK tävling. Det är lite olika instruktioner beroende på om du är arrangör, medlem eller icke medlem.

Arrangör i SBK tävling

För dig som är arrangör i nya SBK tävling, logga in på mina sidor på www.brukshundklubben.se/sbktavling. Då ser du dina egna hundar och starter överst. Nedanför visas puffar för dig som ska administrera SBK tävling för din klubb eller distrikt.

Ser du inget för att administrera tävlingar som arrangör? Som arrangör behöver du vara inlagd i Membersite som ”ansvarig tävlig”. Om du behöver ändra eller lägga till funktionärskategorier på en person så görs det via Membersite av medlemsansvarig eller kassör.
Alla klubbar som vill arrangera tävlingar/prov måste först ansöka om prov/tävling i tävlingssystemet SBK Tävling.

För att det ska fungera måste arrangören först lägga in minst en person som har uppdraget "Ansvarig tävling" i medlemssystemet.
Medlemsansvarig och kassör kan lägga till uppdrag i Membersite, gör så här för att lägga till uppdraget:

Logga in i Membersite
-Gå till Min förening
-Klicka på Uppdrag i menyn under Min förening
-Här finns instruktioner om hur du gör för att lägga till uppdrag.
-Lägg till uppdraget "Ansvarig tävling" på den person som ska kunna lägga in ansökningar om prov/tävlingar för kommande period. Uppdraget ligger under kategorin "Förtroendeuppdrag".
-När du loggar in ser du manual för arrangörer på supportsidorna för arrangörer i inloggat läge. Menyn "Support arrangörer".

Klicka på bilden nedanför eller här för att se en introduktionsfilm för dig som är arrangör.

Har du frågor eller behöver hjälp är du välkommen att mejla till support@sbktavling.se

Anmäla till SBK tävling för dig som inte är medlem i SBK

www.brukshundklubben.se/sbktavling

Inget konto tidigare
Du som inte hade ett konto sedan tidigare i gamla SBK Tävling, gå till nya SBK tävling www.brukshundklubben.se/sbktavling, klicka på mina sidor och välj ”Skapa konto”.

Konto i gamla SBK tävling men ej medlem
Du som hade ett konto tidigare i gamla SBK tävling har nu fått ditt namn och den e-postadress som var registrerad i gamla SBK Tävling inlagt som ett gästkonto i vårt medlemssystem.

Logga in genom att ange din e-postadress och klicka på "glömt lösenord" första gången du loggar in du får då en länk för att ange nytt lösenord till din e-postadress.

Klicka in på SBK tävling i vänstermenyn.

• Gå till Mina hundar och hämta hunden genom att skriva in hundens registreringsnummer/tävlingslicens i sökmotorn där.
  • När hunden är på plats på kontot i nya SBK tävling:
  • Gå in på ”Min tävlingsprofil” och lägg till klubb du tävlar för i olika grenar
  • Sedan gå in på ”Prov & Tävling” (som finns högst upp till höger i mörkblå list) sök rätt tävling genom att fylla i gren och klass, samt datumspann
  • När rätt tävling hittats, klicka på tävlingens namn – då öppnas den upp

Klicka då in på ”Till anmälan”

Anmäla som tävlande medlem

1. Gå till nya SBK tävling www.brukshundklubben.se/sbktavling
  2. Klicka på ”Mina sidor” uppe i högerkanten
  3. Logga in med bank-id

Du ser då till vänster din medlemsinformation under " Medlem" och nedanför ser du SBK tävling, båda har mer information under när du klickar på rubriken.

1. Klicka på ”SBK tävling” och på ”Mina hundar”
  2. Skriv in registreringsnummer eller tävlingslicensnummer
  3. Klicka på lägg till

Nu behöver du lägga till din klubb

1. Klicka på ”Min tävlingsprofil” i vänsterkanten
  2. Du får nu upp en lista där du klickar i din klubb för varje gren.
  3. När du gjort de här båda sakerna, lagt till din hund och valt klubb, kan du anmäla till tävling.
  4. Klicka överst i menyn på ”Prov & tävling” så kommer du till kalendern med alla tävlingar.

Lite mer om det nya systemet

En supportflik finns tillgänglig för funktionärerna där finns olika dokument, instruktionsvideos och FAQ. Hjälptexter hittar du också direkt i systemet.

Licenser

I nya SBK tävling kommer hanteringen av licenser handhas av admin på kansliet och arrangör kan direkt se om en person/ett ekipage har erforderlig licens.

Generera PM automatiskt

Arrangören ska enkelt ska kunna generera PM och finns möjlighet att ladda upp sina egna filer. På skärmdumpen ser ni funktionen som ligger till grund för generering av PM. Fler punkter finns nu än vad som visas i bilden.

Protokoll

Vi förändrar inte utseendet på protokollen, utan de läggs in som de ser ut i nuvarande SBK Tävling.

Mina anmälningar/betalningar

Nya SBK tävling har inte varukorg på samma sätt som i gamla systemet utan anmälningar delas upp på en och samma sida. Sparade, ej betalda anmälningar läggs separat för senare betalning.

Kommande prov/tävlingar som tävlanden har betalat och anmälan är giltig visas i en egen vy och där kan den tävlande välja en tävling och stryka sig själv direkt via systemet om inte anmälningstiden gått ut.

Längre ner på sidan redovisas tidigare anmälningar/betalningar och därifrån kan också kvitt skrivas ut.

Bild 1. Tävlingslistningsblock

Bild 2. Tävlingslistningsblock, mobil

Introduktionshäfte för SBK Tävling

Support SBK tävling