Lövstahoppet blåbärstävling
Lövstahoppet blåbärstävling
Lövstahoppet blåbärstävling

Lövstahoppet | Blåbärstävling i agility

Tävling/prov

15 jun 15 jun

11:00 - 00:0011:00 - 00:00

1 tillfällen1 tillfällen

60 kr60 kr

Blåbärstävling i agility 15/6. Endast hopp och tunnlar i en inhängnad bana.

Välkomna till Lövstahoppet

Vi välkomnar alla agilityekipage till blåbärstävlingen Lövstahoppet 15/6.

Vi kommer ha två lopp, med två chanser, så du har totalt möjighet för fyra starter. Vi kommer även erbjuda alla fem hopphöjder, från XS till XL, men du kan själv välja vilken hopphöjd du vill köra med din hund.

Vår agilitybana kommer vara inhängnad under tävlingen och caféet i klubbstugan är öppet under dagen (endast swish-betalning i fiket).

Vi kommer ha placeringsrosetter för pallplatserna i varje storleksklass i båda loppen (och en del härliga priser från våra sponsorer). Har din hund redan tagit en pinne i en officiell tävling kommer ni inte kunna tävla om priser, men är självklart välkomna att delta tävlingen.  

Vi kommer starta dagen med banvandring ca kl 11.00. Starttiden kan dock ändras något beroende på antalet anmälda.

PM med mer information kommer att skickas till de anmälda en vecka innan tävlingsdagen.  

Starter: 

 • Lopp A - Första chansen
 • Lopp A - Andra chansen
 • Lopp B - Första chansen
 • Lopp B - Andra chansen

Hopphöjder

Vi erbjuder fem hopphöjder (från 15 cm upp till 50 cm), men du kan välja fritt vilket du vill ha till din hund. 

Startavgift & Medlemskap:

60 kr / start. 

Om du anmäler dig till alla fyra lopp, blir din startavgift 240 kr. 

Medlemskap hos oss, hos en annan SBK/SKK-klubb eller hos SHU krävs. 

Anmälan & Betalning:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Observera, att din anmäla är inte komplett före du har betalt startavgiften. (60 kr / per start, så räkna noga vad din avgift blir om du har anmält dig till flera starter)

Sista anmälningsdag är 6/6

Startavgifter ska betalas till Pg : 40 56 28 -9 senast 10/6. Om inte din betalning har kommit i tid, kommer dina starter strykas. 

Annat

 • Löptikar är välkomna
 • Inhängnad bana
 • Hunden måste vara äldre än 15 månader vid start
 • Vi har ingen rinnande vatten på klubben (så ta med vatten till hunden), men har utetoaletter. 
 • Skottljud kan förekomma, klubben ligger i närheten av en skytteklubb. 

Vid frågor kontakta: Sofia Käll - aifos2015@hotmail.com

 

Sponsorer:

Vi vill tacka våra sponsorer, Arken Zoo, Dogman Barkarby & Agria Hundförsäkringar

 

Hur går en blåbärstävling till?

De inofficiella tävlingarna brukar kallas för blåbärstävling, björnbärstävling eller krusbärstävling och det betyder att det är en träningstävling. 

 • Blåbärstävlingar består endast av hopphinder och tunnlar.
 • Björnbärstävlingar består endast av hopphinder, tunnlar och slalom. 
 • Krusbärstävlingar består av hopphinder, tunnlar, slalom och klätterhinder (balans och A-hindret). 

På vår klubb har vi första och andra chansen på varje lopp, det betyder att man får en extra chans att starta på samma bana igen. Det gör man efter att alla har sprungit sin första gång på banan. Priser delas ut baserat på den bästa tiden i storleksklassen, baserat på båda chanserna. Den med minst antal fel och snabbast tid vinner i varje storleksklass.

Diskvalificering sker om du inte fullföljer banan i rätt ordning. Det är helt normalt att diska sig i en agilitytävling, det är mer än 50% som brukar diska sig på en tävling och det sker även på SM nivå. 

Domaren kommer göra ett kryss med armarna när du blir diskad. Om du blir diskad på banan får du självklart fullfölja hela banan ändå, men inte ta hand om hindret flera gånger för att underlätta för oss som arrangerar tävlingen.

Fel betyder att du får 5 fel. Exempel; Om en långsam hund går runt felfritt så vinner den över en snabbare hund som har fel. Det finns två olika typer av fel; vägran och hinderfel. Vägran innebär att hunden springer förbi eller inte tar det hindret den ska ta. Hinderfel är rivning, missade kontaktfälten på balanshindrena eller att hunden går ur slalom. 

Domaren kommer sträcka upp en hand om du får ett fel på banan. Om du får fel för vägran kommer domaren ha en knuten näve och om du får fel för hinderfel kommer domaren ha en öppen hand. Blåbärstävlingar, björnbärstävlingar och krusbärstävlingar har inget begränsat antal fel, vilket betyder att du inte kan bli diskad av felen. 

Start går till så att du säger ditt namn och hundens namn innan du går in på banan, för att det inte ska bli något missförstånd. När domaren ger klartecken, får du starta. Tiden sätts igång när hunden har passerat första hindret och stannar när hunden har passerat sista hindret. 

Tänk på att hunden alltid ska vara “naken” på banan, alltså inget halsband, sele eller annat på sig. Det är för att hunden inte ska fastna och skada sig på hindren. 

Leksaker och godis får inte heller vara synliga på planen under loppets gång, (det vill säga från det att hunden har passerat första hindret och till dess att den har kommit i mål). Inget godis får vara i handen under loppet, det är för att inga smulor eller bitar ska tappas på planen som kan distrahera nästa hund. 

När du går in på banan tar du av allting så att hunden blir “naken” och lägger det bakom er så att vi funktionärer kan flytta hundens saker till utgångens leksakslådan. Du kan även lägga leksaken bland grejerna, så finns belöningen i låda direkt efter mållinjen. 

En väldigt viktig regel är att man inte under några omständigheter får lägga något i en plastpåse i leksakslådan. Det är en säkerhetsgrej för att plastpåsar utgör en risk för din hund eller andras hundar eftersom de kan råka äta plastpåsen. Vilket kan leda till att hunden kan kvävas eller andra problem. 

Är du osäker väl på plats är det bara att säga till så hjälper arrangörerna dig med dina funderingar.

 

Stort lycka till på er nästa blåbärstävling! Glöm inte bort att det viktigaste är att du och hunden har kul på banan!