Hundvalp på sommaräng

Falu Brukshundklubb

14 maj 202414 maj 2024

Falu BrukshundklubbFalu Brukshundklubb

Denna kurs blir en intensivkurs innan midsommar med start v 21!

Valpkurs

Välkomna på Valpkurs!

Denna kurs blir en intensivkurs innan midsommar med start v 21!
Vi kommer köra två tillfällen vissa veckor (onsdag kväll 18:00-19:30 och lördag 10:00-11:30).

Kursen vänder sig till dig som vill lära sig ett gott samarbete med sin valp. Fokus kommer att ligga på lek och kontaktövningar. Genom leken bygger vi ett starkt band och ökar vår förmåga att samarbeta med valpen. Vi övar följsamhet och belöning, vi kommer lära oss flera övningar som kan användas för att lära hunden olika moment som sitt, ligg, inkallning, stanna kvar med mera som är bra i vardagen.
Kursen kommer att utformas efter era mål!
Vi kommer även arbeta med nosövningar i skogen.

Mål: Att skapa en god relation mellan hund och ägare. Befästa hundens allmänlydnad i vardagliga situationer. Hundägaren ska få grundläggande kunskap om hund och säkerhet, hundens skötsel och kunskap om de ansvarsbestämmelser som gäller i samhället.
Vi kommer jobba praktiskt och teoretiskt med motivation, belöningar, kontakt, följsamhet, hantering och passivitet.OBS! Hundarna kommer inte leka/umgås med andra hundar vid kurstillfällena.

Bra att veta

För att få delta behöver du vara medlem Falu Brukshundklubb. Samt hunden vaccinerad enligt gällande regler.

Medlemskap i Falu Bk är obligatoriskt, info om medlemskap
Via denna länk löser du ditt medlemskap https://brukshundklubben.membersite.se/

Är du redan medlem i en klubb inom Svenska Brukshundklubben loggar du först in och går därefter till Medlemskap - Bli medlem i vänster menyn.
Vid funderingar kring medlemskap går det bra att mejla till: medlemskap@falubk.org

Anmälan/betalning:
Anmälan sker endast på Studiefrämjandets hemsida Studiefrämjandet. Kallelsen samt faktura för kursen mailas ut före kursen startar. (Kolla även skräpposten)
Betalning av kursavgift görs direkt till Studiefrämjandet via faktura.

Avanmälan:
I samband med att kallelse/faktura går ut har du rätt att avanmäla dig, OBSERVERA att detta måste göras via Studiefrämjandet, men tänk på att avanmäla dig i tid.
Vi har ofta reserver på våra kurser och kan inte du gå finns det oftast någon annan som gärna tar din plats.

Välkommen med din anmälan!