Anmäl dig till Rasspecialen 2023

09 apr 202309 apr 2023

Svenska BouvierklubbenSvenska Bouvierklubben

Rasspecialen 2023 kommer att gå av stapeln den 3 juni på Nora Brukshundklubb

Bouvierspecialen 2023

Svenska Bouvierklubben bjuder in till 50 års jubileum med en officiell rasspecial

Lördagen den 3:e juni bjuder vi in till officiell utställning för Bouvier des flandres och Bouvier des ardennes i Nora på Nora Brukshundklubb.

Efter utställningen finns möjlighet för exteriörbeskrivning till rabatterat pris. Om du önskar exteriörbeskriva din hund anmäler du det i formuläret nedan, via knappen "Anmäl dig här"

Domare: Hans Almgren, Sverige

Anmälningsavgifter:

Valp, 4-9 mån 250 kr
Junior, 9-18 mån (junkl) 350 kr
Unghund, 15-24 mån (ukl) 350 kr
Bruksklass, från 15 mån (bkl) 350 kr
Öppenklass, från 15 mån (ökl) 350 kr
Championklass, från 15 mån (chkl) 350 kr
Veteran, över 8 år (vetkl) 300 kr
Exteriörbeskrivning 100 kr

Flerhundsrabatt:
Fr.o.m den tredje hunden med samma ägare halveras priset. 

Medlemskap i Svenska Bouvierklubben är obligatoriskt för de officiella klasserna. För utländska utställare gäller medlemskap i en av FCI godkänd klubb. 

Anmälan görs digitalt på hemsidan via knappen "Anmäl dig här" som du hittar nedan. 

Anmälningsavgiften sätts in på PG 38 14 94 - 4
För utländska utställare: IBAN SE7495000099604203814944

Märk betalningen med hundens registreringsnummer och stamtavlenamn.
Sista anmälnings- och betalningsdag är fredagen den 19:e maj, vänligen respektera det. 

Vägbeskrivning kommer i PM samt läggs ut här på hemsidan. 
Vid behov av boende kontakta First Camp Nora.

För information ring Barbro Olsson, 072-7227286

Medlemsmöte sker som vanligt efter utställningen och servering kommer att finnas för lättare förtäring. 

Hjärtligt välkomna

Domarpresentation

Domare på Rasspecialen 2023 i Nora blir Hans Almgren.

Här presenterar han sig och sitt hundintresse lite närmare. 

Född i familj där jakt och fiske var de stora fritidsintressena. De hundraser som fanns i familjen var Norsk Älghund Grå och Hamilton Stövare.

Där i Västerbottens inland grundlades intresset för hundar och natur och de flesta hade jakthundar. Många av ägarna var stolta över sina vackra och duktiga hundar och ställde ofta ut sina Stövare, Taxar och Jämthundar resp. Gråhundar på de specialutställningar som arrangerades.

De som jag minns bäst är några individer som både var mycket goda jägare men även kompisar.
Den första hund som gjorde starkt intryck på mig var en Norsk Älghund Grå med namnet Puck.

När jag sedan blev med hund själv var 1976 och då var det först en Rottweilertik som togs på prov. Eftersom jag och min dåvarande partner var intresserade av utställning sökte vi efter
en mer passande ras. Efter att ha gått igenom biblioteket ett antal ggr och läst vad som fanns om olika hundraser fattade vi intresse för Shih Tzu. Detta var år 1976 och den första Shih Tzu:n kom in i mitt liv. Nästa kom bara ett halvt år senare efter att ha ställt ut den första Shih Tzu på hundutställning och där under domare Ulla Segerström fått klart för mig att kvaliteten på den första Shih Tzu hunden inte var på den nivån att den hade hade något att göra på hundutställning. Sedan kom en ytterligare en Shih Tzu från samma kennel innan ögonen riktades mot England. Där inköptes första importen 1978. Han blev sedemera den som gav grunden till vidare framgång både inom avel, uppfödning och mycket snart med avkommor och nyinköpta linjer inom utställning. Sedan 1979 har jag och fött upp Shih Tzu där flertalet meriterats och av dessa blev 3 världsvinnare (Bruno, Valencia och Bryssel).

Sveriges första Champion of Champion, 1983, var delägd av mig tillika en av Sveriges vinstrikaste dvärghundar genom tiderna med ca 55 gruppvinster, Ch Anibes X-tra Special Oliver. En tik som blev storvinnare i ringarna var Ch Anibes Orange Orchid. Hon blev bland annat Veteran of Veteran på Grand Hotel i Stockholm.

Har ägt, tränat och ställt ut Briard under 1980 talet.
1995 kom jag in på domarutbildning hos SKK och har därefter dömt flertalet raser över hela jorden i de flesta kontinenter. Dömer regelbundet och ser med öppna ögon på alla raser vilket utvecklat mitt sätt att se på hundar. Har dömt Bouvier med ett större flertal i Belgien. Har suttit och sitter i ett antal styrelser inom hundvärlden på flertalet poster, såsom sekreterare, ordinarie ledamot, ordförande allt för att stödja och arbeta aktivt med olika frågor.
Ser fram emot döma Bouvierspecialen i Nora.