Hundträning
Hundträning
Hundträning
Logotyp Visby BK Blågul trsp

SBK Gotlandsdistriktet

Grundkurs Vardagslydnad

Visby Brukshundklubb

09 apr 202309 apr 2023

Visby BrukshundklubbVisby Brukshundklubb

Grundkursen i vardagslydnad är en kurs för dig som aldrig fick möjlighet att gå en valpkurs med din hund.

Grundkurs Vardagslydnad

För hundar från cirka 7 månaders ålder

Grundkursen innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att fostra sin hund. Innehållsmässigt är den likvärdig med en valpkurs, men riktar sig till dig som har en lite äldre hund.
Det handlar mycket om relationen med hunden, förstå vem hunden är och hur hunden lär sig. Att veta hur man belönar sin hund på bästa sätt är en av de viktigaste grundstenarna för att kunna komma vidare.

Här påbörjas inlärning av olika vardagslydnadsmoment och ges möjlighet att lära om lagar och förordningar och annat man som hundägare behöver veta.

Som så ofta är det framför allt hundägaren som lär sig på kursen, där man får möjlighet att testa i praktiken. Men den stora inlärningen och träningen sker på hemmaplan och i vardagen.

Ålder på hunden är av mindre vikt, men det är förstås alltid bäst om utbildningen börjar så tidigt som möjligt i hundens liv.

Innehåll:

​Målet med kursen är att ge dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en bra relation till din hund och hur ni skapar goda vardagsvanor.

En grundkurs hos Visby Brukshundklubb innehåller grundläggande vardagslydnad med fokus på kontakt- och motivationsövningar.

Kursen innehåller kontaktövningar, följsamhet, hantering, lekövningar, inkallning, passivitetsträning, miljöträning, nosövningar.

Vi blandar praktiska övningar med teori samt diskussioner kring livet med hund och som ny hundägare.

Förkunskaper/Krav: 

Din hund skall vara vaccinerad enligt SKK:s regler och vara minst cirka 7 månader.
Medlemskap i Visby BK krävs (kan lösas vid besked om plats)

Kurslitteratur:

Vi utgår oftast från kursboken "Bäst Var-Dag!" (av Maria Brandel & Siv Svendsen), vilken i så fall brukar finnas att köpa till förmånligt pris via klubben.