border collie på promenad
border collie på promenad
border collie på promenad

Medlemskap

i Svenska Brukshundklubben

19 apr 202419 apr 2024

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Utveckla dig tillsammans med din hund inom Svenska Brukshundklubben. Du är välkommen oavsett om du föredrar sköna promenader i skogen, en trogen vän i vardagen eller vill tävla. Vi hjälper dig få ett trevligt hundliv.

Som medlem i Svenska Brukshundklubben får du och din hund tillgång till ett av Sveriges bästa och bredaste utbud av hundkurser. Allt från valp-, allmänlydnads- och tjänstehundsutbildningar till tävlingskurser i olika hundsporter. Våra instruktörer är välutbildade och har lång erfarenhet av hundar och hundträning och de är dessutom väldigt trevliga! Som medlem får du även tillgång till våra lokala klubbar runt om i landet och rätt att delta på alla våra tävlingar, prov och utställningar.

Bli medlem

Du blir medlem direkt via vårt medlemssystem som du hittar här: Bli medlem - Membersite.

Familjemedlemskap tecknas på följande sätt:

  • När någon i din familj tecknar ordinarie medlemskap första gången kan hen lägga till familjemedlemmar samtidigt och betala alla medlemskap direkt.
  • Om någon i din familj redan är ordinarie medlem kan hen lägga till dig under "Min familj" via "Mina sidor", tryck på "Lägg till familjemedlem"

Olika typer av medlemskap

Det finns flera olika typer av medlemskap inom SBK som alla ger samma rättigheter och förmåner. 

Ordinarie medlemskap

Ordinarie medlem betalar förbundsavgift och lokal avgift till en lokal brukshundklubb eller rasklubb. Du kan vara ordinarie medlem i flera klubbar. Du betalar bara en förbundsavgift så då betalar du bara lokal avgift till varje ytterligare klubb du är medlem i.

Familjemedlemskap

Familjemedlem betalar bara klubbavgift. Förutsättningen är att någon i din familj, i samma hushåll på samma adress, redan är ordinarie medlem och att du blir medlem i samma klubb eller klubbar.

Familjemedlemskap tecknas på följande sätt:

  • När någon i din familj tecknar ordinarie medlemskap första gången kan hen lägga till familjemedlemmar samtidigt och betala alla medlemskap direkt.
  • Om någon i din familj redan är ordinarie medlem kan hen lägga till dig under "Min familj" på Membersite 

I familjemedlemskapet ingår inte tidningen Brukshunden, den skickas bara till den ordinarie medlemmen.

Ungdomsmedlemskap

Du räknas som ungdomsmedlem om du är mellan 6-25 år.

För att bli ungdomsmedlem går du med i Sveriges Hundungdom (SHU) och väljer Svenska Brukshundklubben som en av dina specialklubbar. Då blir du medlem i båda klubbarna till priset för en.

 

Du får också båda tidningarna, Brukshunden och Hundsport, och får ta del av båda klubbarnas aktiviteter.

Samma år som du fyller 26 år kan du välja att fortsätta ditt medlemskap i Brukshundklubben som ordinarie medlem. 

Utlandsmedlemskap

Utlandsmedlem betalar förbundsavgift plus lokal avgift. Förbundsavgiften för utlandsmedlem är något högre på grund av högre administrativa kostnader.

Hedersmedlem (hedersledamot)

Klubbar, distrikt och förbund kan utse hedersmedlemmar. Detta kan göras för personer som på ett förtjänstfullt sätt har främjat klubbens syften. Medlemskapet är jämställt med ordinarie medlemskap och aktuell instans står för hela medlemskapet. Hedersmedlem är både en medlemskategori och en titel. Läs mer om hedersmedlem här.

Medlemsavgift

I medlemsavgiften till Svenska Brukshundklubben ingår en förbundsavgift och en lokal avgift. Båda avgifterna betalas samtidigt.

Alla medlemskap är fullgoda och ger samma rättigheter och förmåner.

Observera att ditt medlemskap blir giltigt först när din betalning är registrerad hos oss.

Förbundsavgift

400 kronor per år inom Sverige.

530 kr per år för utlandsmedlem.

I förbundsavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, sex (6) nummer av tidningen Brukshunden per år, rabatt på hundförsäkring hos Agria och en rad andra medlemsförmåner.

Lokal avgift

Den lokala avgiften går till lokalklubben eller rasklubben. Klubbavgiftens storlek varierar mellan klubbarna.

Information om betalning av medlemsavgift.

Kontakt medlemsavdelningen

Förbundskansli
Medlemsfrågor