Valp
Valp
Valp
Logotyp Visby BK Blågul trsp

SBK Gotlandsdistriktet

Valpkurs

Visby Brukshundklubb

15 jan 202415 jan 2024

Visby BrukshundklubbVisby Brukshundklubb

Ge din valp den bästa start i livet den kan få - en valpkurs!

Valpkurs

För valpar 3-6 månader

Valpkursen innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att fostra sin hund.
Det handlar mycket om relationen med hunden, förstå vem hunden är och hur hunden lär sig. Att veta hur man belönar sin hund på bästa sätt är en av de viktigaste grundstenarna för att kunna komma vidare.

Här påbörjas inlärning av olika allmänlydnadsmomen och ges möjlighet att lära om lagar och förordningar och annat man som hundägare behöver veta.

Som så ofta är det framför allt hundägaren som lär sig på kursen, där man får möjlighet att testa i praktiken. Men den stora inlärningen och träningen sker på hemmaplan och i vardagen.

Innehåll:

​Målet med kursen är att ge dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en bra relation till din hund och hur ni skapar goda vardagsvanor.

En valpkurs hos Visby Brukshundklubb innehåller grundläggande vardagslydnad med fokus på kontakt- och motivationsövningar.

Kursen innehåller kontaktövningar, följsamhet, hantering, lekövningar, inkallning, passivitetsträning, miljöträning, nosövningar.

Vi blandar praktiska övningar med teori samt diskussioner kring livet med valp och som ny hundägare.

Förkunskaper/Krav: 

Din valp skall ha fått sin andra vaccination och vara minst 3 månader.
Medlemskap i Visby BK krävs (kan lösas vid besked om plats)

Kurslitteratur:

Vi utgår oftast från kursboken "Bäst Var-Dag!" (av Maria Brandel & Siv Svendsen), vilken i så fall brukar finnas att köpa till förmånligt pris via klubben.