Schäfer som springer med en stor röd boll i munnen
Schäfer som springer med en stor röd boll i munnen
Schäfer som springer med en stor röd boll i munnen
SBK Logga Danderyd-Täby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Kursinformation och villkor

Danderyd-Täby Brukshundklubb (DTBK)

14 feb 202314 feb 2023

Danderyd-Täby BrukshundklubbDanderyd-Täby Brukshundklubb

Kursinformation

Klubbens instruktörer är utbildade av Svenska Brukshundklubben (SBK) och vidareutbildas kontinuerligt.

Kurser har företräde på appellplanerna.

Tänk på att kurserna till stor del hålls utomhus. Det är därför viktigt att man klär sig efter väder. En blöt och kall förare är ingen rolig förare! Ta alltid med dig extra gott godis, roligaste leksaken och vanligt koppel till hunden. Ta även med vatten, då varmt väder och mycket godis gör att hunden blir törstig.

Du anmäler till kurs via vårt bokningssystem och betalar din kursavgift i samband med anmälan.

LÄNK: Bokningssystem för alla våra kurser

Kursverksamheten sker på brukshundsklubbens område och i samband med bruksträning kan skott förekomma.

Olika typer av kurser

Grundkurser

Som grundkurser räknas valpkurs, unghundkurs och allmänlydnadskurs. Du ska ha gått minst en av dessa kurser eller ha motsvarande kunskap för att kunna delta i en annan typ av kurs.

Fortsättningskurser/tävlingsinriktade kurser

Man ska ha gått en grundkurs, ha en god allmänlydnad på sin hund och kunna ha den lös med andra hundar. Egen träning behövs för att nå ett gott resultat, d.v.s. att man tränar mellan kurstillfällena. Den som är funktionär i klubben har förtur till dessa kurser.

Kursvillkor

  • Giltigt medlemskap i Danderyd-Täby Brukshundklubb. Observera att medlemskapet är personligt, det räcker alltså inte att någon annan i familjen redan är medlem. Om du inte redan är medlem ska medlemsavgiften betalas in samtidigt som kursavgiften. 
    eller
    Giltigt medlemskap i Sveriges Hundungdom, vårt rikstäckande ungdomsförbund. Det här alternativet gäller för dig som är upp till 25 år.
  • Är du under 15 år bör du ha en vuxen med dig, åtminstone vid de första kurstillfällena.
  • Att hunden är vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kurstiden. Vaccinationsintyg ska kunna visas vid kursstart.
  • Att hunden är ID-märkt.
  • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart. Det är ett beslut taget på riksnivå för att förhindra insmugglade hundar som kan sprida sjukdomar.
  • Har du en importerad hund måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i Sverige i minst tre månader och vara vaccinerad och ID-märkt.

Gör så här

Anmäl dig via bokningssystemet. Din anmälan är bindande.

LÄNK: Bokningssystem för alla våra kurser.

All information från oss kommer att skickas till den mailadressen du angivit i samband med anmälan. 

Du betalar kursavgiften i samband med anmälan.

Kursavgiften gäller för en hund och förare. Övriga familjemedlemmar är välkomna som åhörare och betalar då endast en del av kursavgiften, per person. Som åhörare är man med på alla teorigenomgångar men inte i de praktiska övningarna. Familjemedlemmar anmäler sig på hemsidan och skriver in i kommentarsfältet vilken familj man kommer med.

Kallelse till kurs

Vi skickar inte ut någon kurskallelse utan hör du inget annat från oss så är du välkommen till kursstart på angivet datum. Samling sker i klubbstugan och adressen är Lövsättra 1, Vallentuna.

Ta med belöningar till din hund, både leksaker och godbitar, kläder efter väder, vattenskål till hunden samt den utrustning du behöver för kursen (till exempel spårsele, tjänstetecken, långt koppel eller dylikt). Är det något särskilt du ska ta med dig så står det angivet i kursbeskrivningen i bokningssystemet. 

Hantering av personuppgifter

De personuppgifter du anger i samband med att du anmäler till kurs hos oss använder vi för att komma i kontakt med dig i samband med kursen samt för vår redovisning av verksamheten. 

Kontakta utbildningssektorn

Har du frågor om våra kurser är du välkommen att kontakta vår kurskoordinator.

Kontakta utbildningssektorn
Kurskoordinator