Sheltie agilityhund
Sheltie agilityhund
Sheltie agilityhund
Vällingby BK

SBK Stockholmsdistrikt

Kurser I agility och hoopers

Vällingby Brukshundklubb

28 jun 202428 jun 2024

Vällingby BrukshundklubbVällingby Brukshundklubb

Aktuellt just nu: Grundkurs och fortsättningkurs i agility, båda start 29/4.

Aktuella kurser i agility och hoopers

Grundkurs i agility

Wheatenterrier hoppar agilitydäck

För ekipage med hundar över 1 år som vill lära sig grunder i den fartfyllda sporten agility.

Fokus i hinderinlärning av tunnlar och hopphinder. Vi kommer även jobba med hinderfokus, självständighet och belöningar. För hundar från 1 år. 

Start: 29/4
Pris: 1950 kr

Mer information & anmälan

Fortsättningkurs i Agility

Sheltie agilityhund

Fokus i längre kombinationer och klurigare byten. Fär ekipage som redan har grundkunskaper i agility. Vi kommer även jobba med hinderfokus, självständighet och belöningar. För hundar från 1 år.

Start 29/4

Pris 1950 kr 

Mer information  & anmäla

Introduktionsföreläsning om agility

Sheltie agilitytunnel

För dig som är nyfiken om lära dig mer om agility - eller kanske har du tränat agility förut och vill färska upp minnet om hur reglerna ser ut. 

Annie Englund till oss och håller en information- och inspirationsföreläsning där hon kommer berätta mer om agility som sport. 

Annie kommer även visa några förberedande övningar med sina hundar under kvällen.

Datum 29/4
Pris 200 kr

Mer information & anmälan

Att gå kurs i agility och hoopers

Agility och hoopers är nog hundvärldens mest fartfyllda hundsporter! I båda sporterna springer hunden en bana av hinder, men på lite olika sätt.

Hos oss hittar du både nybörjar- och fortsättningskurser i agility och nosework. Det är just nu inte ofta förekommande kurser hos oss, men ibland dyker de upp i kursschemat.

Vad är agility

Agility passar för hundar och förare som har spring i benen! Agility är egentligen två olika tävlingsgrenar, nämligen agilityklass och hoppklass.

I agilityklass hittar man tunnlar, hopphinder, slalom och sk. kontaktfältshinder som A-hinder, vippbräda och balansbom. I hoppklass bestå banan endast av tunnlar, hopphinder och slalom.

Gemensamt för båda agility- och hoppklass är att du som förare från springa med hunden hela banan (av sisådär 20-hinder) och guida din hund med röst- och kroppspråk, du får dock inte röra hunden. I agilityn tävlar hundarna i tre klasser (klass 1-3) i fem olika storleksklasser beroende på hundens mankhöjd.

Agility har varit en officiell sport i Sverige sedan 1987.

Vad är hoopers

Hoopers däremot är lite nyare bekant i hundsportsvärlden och det är ännu inte en officiell sport i Sverige.

Lik agility består hoopers också av en bana, men det finns inga hopp! Hinderna i hoopers består av bågar (hoops, därav namnet) och tunnlar som hunden ska springa igenom, samt tunnor och staket. Föraren får inte följa med hunden på banan, utan alla handling sker distans med hjälp av röst- och kroppspråk.

Tack vare att hoopers inte innehåller hopp eller lika tajta svängar som agilityn, passar den alla hundar, medans agilityn är mer fysisk krävande för både hund och förare.  

Hittar du inte en kurs som passar dig?

Har vi inte just nu en kurs som passar dig och din hund kan du alltid skicka ett intresseanmäla till vår Hundägarsektor via mail. Vi har inget kösystem till kommande kurser, men du kommer få en notis när vi nästa gång har en kurs du efterfrågar, så du har en god chans att fånga upp en kursplats.

Hundägarutbildning (HUS)
Kursadministratör
Jonna Vulkko