Hundägarpodden
Hundägarpodden
Hundägarpodden

Hundägarpodden

en podd om hundar för hundägare

17 maj 202217 maj 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Hundägarpodden är en podd om hundar för hundägare av och med Svenska Brukshundklubben i samarbete med Agria Djurförsäkring.

Nya avsnitt publiceras varannan vecka. Podden finns att lyssna på via Apple podcasts och Spotify.

Välkommen till Hundägarpodden!

5. Hundens hälsa

I avsnitt 5 gästas Hundägarpodden av Catarina Kjellerstedt, veterinär medicinskt ansvarig på Agria Vårdguide. Catarina berättar om de vanligaste hundsjukdomarna, vad man bör vaccinera sin hund mot och hur man vet om det är dags att ta hunden till veterinären. Dessutom pratas det fästingar, majskolvar, vattensjuka och andra åkommer som kan drabba hundar under sommaren. Ett avsnitt du inte vill missa!

 

Hundägarpodden är en podcast av Svenska Brukshundklubben om hundar, för hundägare. Varannan vecka släpps ett nytt avsnitt med spännande ämnen och gäster.

4. Vardagslydnad med Fredrik Steen

Ett nytt fullmatat avsnitt som gästas av ingen mindre än Hundcoachen Fredrik Steen. Varför är vardagslydnad viktigt och hur uppfostrar man sin hund? Du som lyssnare får tips när det kommer till passivitet, gå i koppel, stress, socialisering, aktivering och hantering av din hund. Fredrik berättar om vikten att tidigt börja med uppfostran eftersom att en hund utan struktur kan bli stressad och ha svårt att klara av olika situationer. Dessutom får du som lyssnare lära dig mer om skillnaden mellan belöningsbaserad träning och uppfostran. Detta och mycket mer guidar Fredrik dig igenom. Ett viktigt och intressant avsnitt för dig med både den nya och erfarna hundägaren.

3. Hundar i människans tjänst

I det här avsnittet pratar vi om hunden i människans tjänst. Jöran Wikbladh, produktionsledare för tjänstehund på Svenska Brukshundklubben, har stor erfarenhet av tjänstehundar och guidar oss igenom vad en tjänstehund gör, vilka hundar som kan bli tjänstehundar, vilka krav det finns på föraren och mycket mer. Nils-Petter Nilsson, som precis har gått patrullhundsutbildningen, berättar om sina upplevelser och erfarenheter tillsammans med sin hund.

Längre in i avsnittet gästar Mona Brantlind som har en lång bakgrund som räddningshundsinstruktör. Det blir ett spännande samtal om räddningshundarnas viktiga arbete i samhället, hur en tränar en räddningshund och hur en förbereder sig inför sitt uppdrag på allra bästa sätt. Jenny Nygren-Strandberg, som själv nyligen gått räddningshundsutbildningen, delar med sig av av sina tankar om utbildningen och uppdraget.

2. Sund med hund - träna tillsammans med din hund

Att träna tillsammans är nyttigt för både dig och din hund. Men hur gör man för att komma igång, och på vilka sätt kan man egentligen träna med sin hund? Avsnittet gästas av Britta Agardh, licensierad Personlig Tränare för människa, certifierad Personlig Tränare för hund samt projektledare för initiativet Sund med hund. Britta delar med sig av tips och trix för cirkelträning med hund samt hur du kan få in träning naturligt i vardagen. Dessutom hjälper hon en lyssnare som hamnat i en ond cirkel där den enda motionen hennes hund får är den där vanliga rundan runt kvarteret... Känner du igen dig? Du som lyssnare får även ta emot värdefulla tips av Jenny Nygren-Strandberg som är fysioterapeut för hund. Hon berättar om vad du ska tänka på för att undvika skador när du aktiverar din hund och hur uppvärmning inför träning fungerar. Missa inte ett fullmatat och spännande avsnitt!

1. Allt du behöver veta innan du skaffar hund

Går du i tankarna att skaffa hund? Eller önskar du att du hade vetat mer innan du skaffade din hund? Missa inte avsnittet om vad man ska tänka på när man får hem sin nya hund. Avsnittet gästas av Åsa Klint som är instruktör och lärare inom SBK samt beteendeanalytiker och Agneta Rainsson som är instruktör och mentalbeskrivare inom SBK, även hon arbetar med hundars beteende. Tillsammans berättar de om vilka utmaningar en kan vänta sig när valpen kommit hem och hur en bäst förbereder sig.

Podden sponsras av Agria Djurförsäkring