Kökssektorn är den grupp som håller ihop klubbstugans "cafeteria" och köksdel.
Minimiuppgiften som behövs i sektorn är att ansvara för att skafferi, kyl och frys är påfyllt med varor som man som medlem kan köpa då stugan är öppen. Något som betydligt ökar trivseln i klubben, då fikastunden i stugan blir en gemenskapsstund!
Tillsammans med styrelsen sätts prislistan för det som sedan kan fungera självservering med eget ansvar för medlemmar, med assistans av öppethusvärdar, instruktörer under sina kurser och aktivitetsansvariga vid tävling och andra aktiviteter.
Kökssektorn brukar också vara behjälplig med att ordna förtäring till årsmötet.
Finns det en bemanning i sektorn som tillåter det, så är det tacksamt om sektorn även kan bistå med hjälp vid olika tävlingar och prov, då ordinarie tävlings-/provfunktionärer inte hinner med detta. Men i nödfall får respektive sektor själva ordna med personer till dessa tillfällen.
En bonus är om man har intresse av att ordna olika aktiviteter, såsom tidigare exempel i form av "grillkvällar", "kräftskiva", "lussekväll", "adventsmys", "våffelkväll", etc. Här är det bara det egna intresset ochlusten som sätter begränsningar vad man gör det till. Och ett bättre sätt att bli populär bland klubbens medlemmar finns inte :-)