Skytt vid brukstävling

SBK Gotlandsdistriktet

Skott- och IGP-träning

på Visby Brukshundklubb

Eftersom skottfasthet är ett moment som prövas i våra bruksgrenar behöver det finnas möjlighet att träna detta och de moment som är associerade med skott. Även de som inte ska tävla med skott kan utnyttja skotten till att på avstånd vänja sin hund. Är hunden redan skotträdd/skottberörd är det dock mycket viktigt att veta vad man gör och därmed också kunna undvika skotten på klubben.

Utifrån att en del inte vill vara med sin hund på klubben när skotträning bedrivs har det fått särskilda tider i kalendern när sådan träning har förtur. Vill man IGP-träna har det bedömts vara lämpligt att kunna nyttja samma tider. Övriga tider i kalendern har annan skottfri träning förtur (lydnad, rally, övrigt bruks, etc etc). Dessa grenar får självklart tränas även när skotträning bedrivs! (Kurs- och Tävlingsverksamhet har alltid förtur över annan verksamhet)