Hund hoppar på tunna IPO-R

01 okt 202201 okt 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Tävla i IPO-R

IPO-R-prov genomförs både i Sverige och utomlands. I och med att det är internationella regler har den som kan IPO-R möjlighet att ställa upp på samma villkor utomlands.

Förare i Sverige ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben för att få delta i tävlingar. Förare från annat land ska vara medlem i en organisation ansluten till FCI eller IRO.

Titlar att vinna

Både svenskt och internationellt championat finns att vinna. De bästa får också chans att delta i VM.

Klasser att tävla i

Man startar i klass V. Efter ett godkänt resultat i V blir man uppflyttad till klass A. I klass A behövs det två godkända resultat för att bli uppflyttad till klass B, som är den högsta klassen.

Man behöver inte flytta upp sig direkt efter godkänt resultat, utan kan fortsätta att tävla i den klassen. Men när man väl har startat i den högre klassen kan man inte gå tillbaka.

Anmälan till tävling

För tävlande som vill anmäla sig till tävling ska göra detta via SBK Tävling.

För arrangörer

Ansökan om prov i IPO-R sker via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar SBK:s etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument

Reglerna gäller året ut

Med anledning av coronapandemin har SKK/CS tagit beslut att regelrevideringen skjuts fram 1 år och därmed kommer låsningsperioden för reglerna denna gång bli 4 år istället för 5 år vid den kommande regelperioden.
Därmed gäller nuvarande regler ända fram till 2022-12-31.

Nu finns reglerna som gäller från 2023-01-01 nedan också!