SBK Varmland Dal logotyp

Svenska Brukshundklubben

Utbildning & Aktiviteter

Värmland-Dals distrikt

Värmland-Dals distrikt samordnar utbildningar och fortbildningar för lokalkubbarnas instruktörer och tävlingsfunktionärer efter lokalklubbarnas behov.

Bli instruktör

SBK instruktörer utbildas av SBK Lärare. Utbildning till SBK Lärare arrangeras av det centrala förbundet via utskottet för hundägarutbildning.

För att utbilda dig till instruktör ska du vara aktiv i din klubb och bli rekommenderad av styrelsen. Du ska också ha hjälpt till på minst två kurser och ha vitsord från instruktörerna som ansvarat för kurserna.

Instruktörsutbildningar arrangeras av distrikt eller lokalklubb i samråd med distrikt.

Hundägarutbildning

Bli tävlingsfunktionär inom Prov & tävling

Är du intresserad av att utbilda dig till tävlingsfunktionär har vi ett stort utbud av utbildningar inom vår prov- och tävlingsverksamhet. Läs mer om respektive funktionärsroll och hur du går tillväga för att utbilda dig till tävlingsfunktionär här.

Prov & Tävling

Utbildning inom mentalitet

Om du är intresserad kan du utveckla dina kunskaper kring hundars mentalitet här på SBK, detta då våra utbildningar gällande hundars mentalitet spänner över ett brett område. Du som funktionär börjar först som figurant och kan sedan välja att vidareutbilda dig till testledare, beskrivare och slutligen domare.

Avel & Hälsa