hund retriver

SBK Instruktör

18 nov 202218 nov 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

I Svenska Brukshundklubben kan du utbilda dig till instruktör inom en rad olika specialområden där SBK Instruktör ligger som grund för samtliga påbyggnadsutbildningar. För att utbilda dig till instruktör ska du vara aktiv i din klubb och bli rekommenderad av styrelsen. Du ska också ha hjälpt till på minst två kurser och ha vitsord från instruktörerna som ansvarat för kurserna.

Bli instruktör

SBK instruktörer utbildas av SBK Lärare. Utbildning till SBK Lärare arrangeras av det centrala förbundet via utskottet för hundägarutbildning.

Instruktörsutbildningar arrangeras av distrikt eller lokalklubb i samråd med distrikt.

Du som går på ett naturbruksgymnasium som har samarbete med Svenska Brukshundklubben kan utbilda dig till instruktör via skolan.