Hundmarschen 2022

Hundmarschen

31 mar 202231 mar 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Syftet med Hundmarschen är att möjliggöra möten mellan människor, ge möjlighet till fysisk aktivitet, upplevelser, rekreation och avkopplande samvaro i naturen i ett sammanhang där hunden är den gemensamma nämnaren. Vi har genom Hundmarschen skapat ett nytt forum för möten, nätverk och vänskap.

När? Hundmarschen 2022 kommer att kunna genomföras under Hundens vecka, vecka 37.
Var? Vi kommer att erbjuda Hundmarschen på distans men hoppas även att Brukshundklubbarna kommer att anordna fysiska Hundmarscher.
Hur? Samarbetet mellan projektet Upp och Hoppa- Sund med hund och Tjänstehund har varit mycket lyckat då vi tillsammans kunnat erbjuda deltagarna prova-på stationer och fysisk aktivitet.

Hur kan din Brukshundklubb göra en Hundmarsch?

• Vi rekommenderar att den lokala Brukshundklubben tillsammans med Tjänstehund anordnar Hundmarschen.
  • Märk upp en slinga i naturen på mellan 5–10 km.
  • Använd gärna tipsfrågor (finns 13 färdiga frågor som ni kan ta del av)
  • Erbjud två eller tre prova-på stationer (gärna Patrullhund och Sund med hund)
  • Annonsera och ta emot anmälningar (antalet deltagare varierar givetvis med tanke på antalet funktionärer och rådande pandemi)
  • Vid målgång delas pins och diplom ut. Tipsfrågorna rättas och erbjud gärna korvgrillning med egen medtagen korv som avslutning.

Övrigt: Vi rekommenderar att någon ansvarig funktionär har sin mobiltelefon tillgänglig för frågor från deltagarna under dagen. Kartor går att i förväg skickas ut till deltagarna med tydliga markeringar för de olika prova-på stationerna.

Vid annonseringen är det bra att beskriva slingans terräng och framkomlighet och utifrån detta också rekommendera lägsta ålder för deltagarna.

Pins finns för 2022, maila Britta Agardh, så hjälper hon till att skicka ut dessa till er.

Under 2021 stöttade vi Suicide zero och samlade in 11.405 kr.
Vi kommer att stötta Cancerfonden under 2022, se nedan.

Britta Agardh
Britta Agardh