Nyheter
Nyheter
Nyheter

På gång inom Sund med hund

30 aug 202330 aug 2023

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Här hittar du det som är på gång inom Sund med hund!

Hundens vecka- distanslopp!

Under vecka 37, Hundens vecka, (11–17 september) anordnas ett hundlopp på distans tillsammans med Agria. 
Färdiga träningsprogram finns som tidigare både på vår hemsida och även via Facebookgruppen Upp och hoppa- Sund med hund, där ni kan dela med er av era tips eller erfarenheter och/eller ställa frågor om friskvård. 
Du väljer själv vilken distans ni vill spinga på (1 km, 2 km, 5 km, 7,5 km eller 10 km). 

Anmäl er redan idag och var med i utlottningen av fina priser från Agria. (Klicka på bild nedan så kommer ni till anmälningsformuläret).

Britta Agardh
Projektledare
Britta Agardh

Hundmarschen 2023

Info till alla klubbar

Hundmarschen kan arrangeras av en lokal Brukshundklubb som ett roligt event där klubbens olika verksamheter kan delta med prova-på-stationer.

Hur kan din Brukshundklubb göra en Hundmarsch?

Samarbetet mellan SBK:s Sund med hund och Tjänstehund har varit mycket lyckat då vi tillsammans kunnat erbjuda deltagarna prova-på stationer och fysisk aktivitet. 
  • Vi rekommenderar att den lokala Brukshundklubben anordnar Hundmarschen som ett gemensamt event. Har klubben ingen tjänstehundsverksamhet kan distriktet eller en närliggande klubb stötta.
  • Märk upp en slinga i naturen på mellan 5–10 km.
  • Använd gärna tipsfrågor (finns 13 färdiga frågor som kan beställas från förbundskansliet).
  • Erbjud två eller tre prova-på stationer (t ex Patrullhund och Sund med hund).
  • Annonsera och ta emot anmälningar.
  • Beställ pins och diplom från förbundskansliet (beställ i god tid)
  • Dela ut pins och diplom vid målgången. Rätta tips-frågorna och erbjud gärna korvgrillning med egen medtagen korv som avslutning.
Övrigt

Vi rekommenderar att en ansvarig funktionär har sin mobiltelefon tillgänglig för frågor från deltagarna under dagen. Kartor kan skickas ut i förväg till deltagarna med tydliga markeringar för de olika prova-på stationerna.
Vid annonseringen är det bra att beskriva slingans terräng och framkomlighet och utifrån detta också rekommendera lämplig lägsta ålder för deltagarna.
Hundmarschen kan arrangeras när som helst under året.

Har du frågor om Hundmarschen?

Upp och hoppa - Sund med hund & Tjänstehund

Projektet avslutas

Sund med hund hoppar vidare till ordinarie verksamhet.
Projektet Upp och hoppa – sund med hund, startade i april 2018 och avslutas nu vid årsskiftet. Projektet, som finansierats av Svenskts Friluftsliv, har övergripande syftat till att öka kunskapen om och färdigheten i att använda naturen som verktyg för fysisk aktivitet. Detta för att öka det fysiska och psykiska välbefinnandet hos såväl människor som hundar i samhället.
De friskvårdsutbildningar och friskvårdsaktiviteter som tagits fram kommer även fortsättningsvis att finnas tillgängliga inom Svenska Brukshundklubben, vilket gläder projektledaren Britta Agardh. "-Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att jobba med Upp och hoppa! När jag nu ska jobba med ett annat projekt i Brukshundklubbens regi, känns det tryggt att mycket av det vi byggt upp kommer att leva kvar. Både genom aktiviteter ute på våra lokala brukshundklubbar samt aktiviteter som Utskottet för hundägarutbildning kommer att ansvara för". 

Förbundskansli
Hundägarutbildning