Fotograf: Christian Björses

Grundkurs tjänstehund

15 mar 202215 mar 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Du som är nyfiken på tjänstehund har nu ett perfekt tillfälle att prova på. Sommaren 2022 genomförs två kurser för dig som vill prova innan du söker en patrullhundskurs eller räddningshundkurs.

Grundkurs tjänstehund

Denna prova-på-kurs riktar sig till dig med en lämplig hund som är under dressyr (genomfört kurser eller startat i tävlingar) i spår, lydnad eller sök. Kursen som omfattar fyra dagar är avsedd för:

• blivande räddningshundförare (hund max 3,5 år)
  • blivande patrullhundsförare (hund max 4 år)
  • hundägare mot patrullhund Hemvärnet (hund max 4 år)
  • hundägare mot framtida Flygvapnet, så kallade reservhundar (hund max 4 år)

Kursen är en grundplattform för unga och gamla förare (18 år och uppåt) med lämpliga hundar oavsett om hundägaren är krigsplaceringsbar eller inte. Såväl patrull- som räddningshundmoment ingår. Kursen kommer genomföras i terräng varför man måste ha förmågan att vistas obehindrat i skog och mark.

Medlemskap i Svenska Brukshundklubben, eller annan frivillig försvarsorganisation, är obligatoriskt.

Kursplats:

Marma

Datum:

17 - 20 juli 2022 (vecka 29)

21 - 24 juli 2022 (vecka 29)

Anmälan

Anmälan är stängd och antagningsbesked har skickats via e-post till antagna deltagare.